Novinky

Výpis článků

Marináda z medoviny na maso

🍗 Marináda z medoviny na maso

 

  • 100 ml medoviny

  • 2 lžíce medu

  • 1 lžíce sojové omáčky

  • 2 stroužky česneku

  • Snítka tymiánu nebo rozmarýnu

Postup:

  1. Vše smíchej, nalož maso na 2–12 hodin.

  2. Pomalu peč, nech med krásně karamelizovat.

  3. Podávej s chlebem a zeleninou od farmáře.

Medovinové potěšení

🍷 Medovinové potěšení

 

Ingredience:

  • 0,5 litru medoviny

  • 2 hřebíčky

  • kousek skořice

  • plátek citronu nebo pomeranče

  • 1 lžička medu (dle chuti)

Postup:

  1. Pomalu zahřej se vším kořením (nevařit!).

  2. Nech 10 minut odpočívat pod pokličkou.

  3. Nalij do hrnku a užívej si klidný večer.

Teplý medový hrnek

🍯 Teplý medový hrnek

Na nachlazení nebo zahřátí po práci venku

  • Hrnek horké vody (ne vroucí!)

  • 1 lžíce medu

  • Šťáva z citronu

  • Špetka zázvoru nebo skořice

Postup:
Zamíchej, zabal se do deky a vychutnej si klid.


Domácí medová hořčice

🌿 Domácí medová hořčice

 

Ingredience:

  • 3 lžíce dijonské hořčice

  • 2 lžíce medu

  • 1 lžíce jablečného octa

  • špetka soli a pepře

Postup:

  1. Vše důkladně promíchej.

  2. Nech pár hodin uležet v lednici.

Medové sušenky od plotny

Medové sušenky od plotny

Ingredience:

  • 100 g másla

  • 2 lžíce medu

  • 1 vejce

  • 200 g hladké mouky

  • 80 g cukru

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • špetka skořice

Postup:

  1. Máslo utři s cukrem a medem do pěny.

  2. Přidej vejce, pak mouku s práškem a skořicí.

  3. Tvaruj malé kuličky, rozplácni a dej na plech.

  4. Peč při 180 °C asi 10–12 minut dozlatova.

 

Ovládací prvky výpisu

5 položek celkem